Sa ne reamintim de cei care au patimit pentru idealul de unitate nationala!

luni, 22 iunie 2015

Ilie Serbanescu / Scrisoare deschisa catre toti romanii

 Dragii mei concetățeni, sînt și  eu, ca și dumneavoastră, un locuitor al acestui îndrăgit  oraș Bucuresti. Aici m-am născut,  mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am  muncit pînă cînd am ieșit  la pensie. 
 Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propășirea  socialismului și 20 pentru  dezvoltarea capitalismului și a democrației de la care am  sperat mult mai mult. Acum sînt la pensie. Să nu credeți cumva că m-am  pricopsit. Îmi petrec anii  chivernisind banii de pensie în primul rînd pentru plată  facturilor. 
 Știți și dumneavoatra, poate mai bine ca mine, că  viața de bucureștean te  obligă la folosirea unor  servicii și facilitate  publice indispensabile  cum ar fi curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv,  internet, telefon și  cîte altele. Tot uitindu-mă prin facturi am observant un  lucru pe care aș vrea  să vi-l împărtășesc și dumneavoastră.  Și anume  că eu, ca și  dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită Apa Nova  care e o  companie frantuzească dar îmi vinde apă românească  pentru că, cu siguranță, nu  o aduce din Franța.  Deci eu, atunci cînd fac duș sau  cînd îmi fac un ceai, îl  fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în  Franța.
 
 Curentul electric îl plătesc la o companie italiană  numită Enel.  Deci, cum am  aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se  scurg în Italia.  Sînt  convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian. 
 Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez),  firmă tot franțuzească  ce îmi vinde mie și multor altora gaz metan românesc, dar  banii noștri pleacă  la Paris să se integreze în UE.   
Telefonul, indifferent  că-l plătesc la  Romtelecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, cum deschid gura  să zic ceva la  telefon, cum îmi mai zboară din portofel niște bani  către zări străine.
Cablul  TV și internetul le plătesc la RCS & RDS.   Ăștia,  mărturisesc că nu știu de  unde sînt dar am auzit că patronul lor, pe nume Zoltan  Teszary, locuiește la  Budapesta și nu știe  nici el dacă mai e român sau  european.
 
 Ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor,  m-am integrat și cu mașina  în Europa, că nu mai e în tot Bucureștiul un PECO  românesc.   Ferească Dumnezeu  de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu  l-am făcut, dar sînt  sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum  plătesc dobînzi grele și  comisioane către bănci străine fiindcă în București,
 în afară de CEC, nu mai e  nici o bancă românească. Deci ne integrăm cu succes și  în sistemul financiar  European, cu portofel cu tot.
Dacă umplem coșul cu merinde  la supermarket,  pentru îndestularea familiei, iarăși aruncăm cu banii  peste mări și țări  fiindcă marfă e aproape 90% de  import.

 Deci cam astea sînt urmările politicii de privatizare a  celor care au condus  țara în ultimii 24 de ani.   Am fost  predați la  pachet, pe post  de  consumatori captivi, unor companii străine care ne  calculează prețurile în  euro, deși noi sîntem plătiți în lei!  Pe facturi  prețurile cresc fără să ne  întrebe nimeni, deși noi avem un contract cu fiecare din  aceste companii de  utilități. 
 Cît mai poate dură o asemenea hemoragie financiară?  Dar   știți că situația  asta nu e specifică doar Bucureștiului. Ea se regăsește  în toate marile orașe  din țara . Toată lumea consumă și nimeni nu mai produce  nimic, iar banii  românilor se scurg în afară țării.  
Pagubele sînt  uriașe!
 
 Au dispărut, în ultimii 24 de ani peste 1200 de  întreprinderi productive:  fabrici,uzine, combinate, cooperative, sisteme de irigații  și cîte altele!   În România, primul război mondial + al doilea război  mondial + cutremurul din  1977 nu au distrus 1200 de întreprinderi.   Politicienii
 ultimilor 24 de ani au  reușit performanța!  
 Nici bomba de la Hiroșima + bombă de la Nagasaky nu au  reușit performanță asta,  e dovedit statistic .   Deci politicienii noștri din ultimii  24 de ani sînt mai  răi că bomba nucleară.
Nu mai vorbesc de recordul de a  crește datoria publica  la 20 miliarde de euro. I-au spus datorie publica, deși nu  ne-au întrebat pe  noi, poporul, atunci cînd au contractat-o, dar ca să fie  siguri că e datoria  noastră, a poporului și că noi o vom plăti… noi și  nepoții noștri!
 
 Cît mai poate dură o asemenea situație? Ce fel de țara  vom lasă noi moștenire  copiilor și nepoților noștri?! Mulți dintre ei caută de  pe acum să-și facă o  situație prin alte țări. Cifre neoficiale spun că vreo 4  milioane de tineri  români muncesc în străinătate și din generațiile care  se ridică mai toți vor să  plece, fiindcă este o adevărată performanță să-ți  găsești un loc de muncă în  țara ta.
 
 Nimeni nu cere de pomană . Toată lumea dorește un loc de  muncă ! Fără producție  autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii și alea  livrate de străini vom  pieri ca țara și ca neam în cîțiva ani de zile.  
 Acest lucru trebuie să înceteze și România să-și  recapete controlul asupra  serviciilor publice și asupra întregii economii!  
 Serviciile publice sînt afaceri cu clienți captivi.  Ele  trebuie să fie în mîna  românilor, a statului român, altfel ne vom trezi cu  prețuri din ce în ce mai  mari !  
 Dumnezeu să ne lumineze mintea!    În caz contrar vom trage apa la București și vom face  plata la Paris,ca și pînă  acum!  
 Fă un bine țării tale!  Citește și dă mai departe!
 
 Cu drag,  Ilie  Serbanescu

24 de comentarii:

  1. Atenție, nu străinii sunt vinovați! oamenii noștri au vrut să confirme că nu sunt „buni administratori” și au decis să se lase de administrație și să ia niște „bănuți, acolo”! iar străinii s-au bucurat, căci dăduseră peste oameni dispuși să vândă tot, bani să iasă! Această siotuație este generatpă că, la ora actuală, noi nu suntem o „națiune”, ci un „popor tribal”, care se comportă după principiul „fiecare cu gașca lui”!
    „Interes naționa”, „obiective comune”, „cultură comună” etc. nu există!
    De vină pentru această situație este istoria noastră. Toate celelalte state europene, cu foarte mici excepții, au trecut la capitalism din epoca feudală, cu 3-4 sute de ani în urmă. Iar națiunea s-a constituit pe fondul sistemului capitalist. Noi nu am avut această șansă. În momentul marii uniri din 1918 noi abia făceam primii pași timizii spre capitalism. După 12 ani de la Unire, a intervrnit războiul II mondial. Am fost apoi ocupați de URSS, până în 1962. Am intrat apoi într-o etapă de natură incertă, pe care unii o numesc „comunism”, dar care nu avea nici o legătură cu comunismul, așa că a intrat apoi într-o epocă totalitară, care avea ca obiectiv, printre altele, formarea „națuiunii socialiste”. Fapt practic imposibil. Lucru dovedit în decembrie1989, când totul s-a dărâmat, inclusiv „națiunea socialistă” și am intrat într-o epocă de confuzie generalizată din care vom ieși greu, pentru că sitauția noastră nu este luată în seamă de partenerii din IE, iar pe plan intern va fi foarte greu să rezolvăm problemele sociale și politice pe care le avem. Din păcate, va fi nevoie de timp și de condiții favorabile pentru a deveni și noi o „națiune consolidată”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca noi, cei care mai si gandim, vom face cate ceva pentru natiunea romana, am putea recupera relativ repede (in 5-10 ani) aceasta diferenta intre poporul roman si popoarele civilizate ale Europei.

      Ștergere

    2. Ce sa mai recuperam daca tomai am intrat in ceea din ce nici americanii nu mai pot iesi?

      https://www.youtube.com/watch?v=bKwO1onXAaI

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. D-le Serbanescu , pana acum combateati pe la Antena 3 . Ce v-a apucat acum cu scrisoarea asta deschisa ? Antena 3 nu va mai transmite fidel mesajul sau ce s-a intamplat ?! In plus , imi amintesc ca la depunerea juramantului de catre dvs. pt. functia de ministru , in loc de " voi actiona pt. propasirea ...bla-bla-bla..." , dvs. ati spus " ...voi actiona pt. prabusirea ...bla-bla-bla..." . Uite v-a iesit . Acum ce mai vreti ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca dl. Serbanescu "combate" la Antena 3, este o infractiune, un lucru daunator poporului? Conteaza unde spui ADEVARUL sau ADEVARUL in sine?

      DEMOCRIT

      Ștergere
    2. E adevarat, nu conteaza unde spui adevarul daca adevarul e adevarat. De multe ori pe la unele antene si nu numai se spun adevaruri mincinoase , lucruri trunchiate astfel incat sa poata fi crezute usor de cei cu creierul spalat. De multe ori pe la anumite posturi spalatoare de creiere apar tot felul de aratari, chipurile nedreptatiti care de fapt nu urmaresc altceva decat sa primeasca despagubiri din partea statului roman camdespagubit ! Si atunci te intreb pe tine soare?(vezi o formatie uriasa cum nu a mai fost pe la noi si nici n-o sa mai fie ) , oare de ce anaful aduna banii de la contribuabilii cinstiti(si slava Domnului ca inca mai avem multi iar rezervistii au facut si fac cinste!) ? Ca sa-i imparta cu darnicie si voiosie la tot felul de retrocedari frauduloase? Ca sa-i imparta cu aceeasi voiosie la tot felul de cocalari, smenari? La tot felul de asa zisi nedreptatiti, puscariasi si puscariabili pe care cei de la unele antene ii plang de zor? Pana cand?

      Ștergere
    3. Ne conduc hotii si mafiotii ,incepand de la primul om al tarii terminand cu ultimul adormit din parlament!Asa ne trebuie,ne meritam soarta!

      Ștergere
    4. iti mai aduci aminte de atunci? esti mai tare ca o nuca!

      Ștergere
  3. Domnul Serbanescu nu spune nimic nou aici,aceste tanguieli le-am auzim de zeci de ori la postul mentionat .Aceste tanguieli la auzim de 25 de ani dar Noi ,eu,tu,el facem ceva ,scriem o scrisoare ,dam un I-mail la un minister ,la parlament ,la un primar ,mergem la sedintele saptamenale (publice) ale consiliilor,ale primarilor ,cautam vreun parlamentar la biroul din colegiul propriu,plantam vreun pom "in parculetul blocului",vreun fir de iarba ,luam o hartie de jos si o pumen la cosul de gunoi sau observam pe cineva pentru aruncarea resturilor sau pentru urcarea in autobuz pe la sagetile de coborare de pe usi ,spunem la cineva sa-si puna un razor cu ceapa pe pamantul redobandit ,am oboist ??? Si inca ceva ; domnul Serbanescu s-a iscalit ,voi de ce nu iesiti din anonimat ,credeti ca va pune cineva la munca ? Gheorghe Stanciu Bucuresti



    RăspundețiȘtergere
  4. De acord cu opinia dvs. Poate e bine de stiut ca acele companii straine au participatii importante ale statelor mama, adica ale guvernelor lor, adica ale cetatenilor acelor state. Am o singura intrebare fata de acest "trebuie". CUM ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Singura speranta a Romaniei este patronul Societatii Comerciale Mircea Dogaru = SCMD .Nea Mircea , te iubim / Ca ca tine nu gasim ... Nea Mircea , sa traiesti / Ca capu' la SCMD esti ... Onoare si patrie ...De fapt , mai avem o speranta : Gabi Oprea , cu interesul lui national , demnitatea si izmenele lui . Pe care pariati ?! Eu i-as interna pe amandoi la balamuc . Dar si pe fanii lor .Onoare si patrie din nou , Dogarule si Oprea .Deja nu va mai deosebim .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de bou poti sa fii, mai cacanarule basist.Colonelul Mircea Dogaru este un istoric de talie internationala, o somitate, un mare patriot si un om de mare onoare, ceea ce tu nu vei fi nici in mormant, antiromanule, care ti-ai luat, nu tara, ci simbria de trepadus basist si udrist. Bai cu creier de furnica, tu nu stii nici ce este patria, nici ce este onoarea, invidios neputincios ce esti. Nu cred ca ai facut ceva bun in viata ta pentru poporul asta care te hraneste si pentru tara asta, care se va duce de rapa cu tembeli ca tine. Subiectul articolului domnului Ilie Serbanescu nu are nici in clin, nici in maneca cu Mircea Dogaru si cu Generalul Oprea, dar tu, basistule, esti obsedat si te legi de ei din seneim asa cum, mai javra mica, se leaga si patronul tau, Javra ordinara de basescu, de Antena 3 si de Dan Voiculescu, in legatura cu care si el a facut o obsesie. La balamuc sa te duci tu, bai nimicule uscat.

      Ștergere
    2. Ba bou e Dogaru! A ajuns colonel pe spatele socrului care era general pe vremea lui pingelică. Pe vremurile noi tot un profitor și o unealtă jalnică a unor jalnici care au vrut să răstoarne țara pe dos în 2012. Dacă vezi peste tot javre am și eu o curiozitate : cât de javre sunt în mintea ta puțină Ilici ,motocicleanu,vosganian ,ponta,sova, micky șpagă , hrebe, Voiculescu și , cu voia dv. ultimul(dar nu cel din urma) Dogaru?

      Ștergere
    3. Scurt: ...UE basist ordinar!

      Ștergere
  6. @ Anonim 24 iunie 2015, 13:16

    Ai fost activist PCR , e clar . Te da de gol limbajul de lemn si pupincurismul exagerat . Daca ai ajuns sa scrii " Generalul Oprea " cu G mare e lesne de inteles cam ce slugoi sinistru esti . Astia ca tine pateaza firma adevaratului SCMD . Esti doar un sclav pe plantatia Societatii Comerciale Mircea Dogaru .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ignorati-l pe misel . Face parte dintre cei cu creierele spalate de antene.

      Ștergere
    2. al tau e spalat de Basescu panarama !!

      Ștergere
  7. La Antena 3 sau in alta parte nu are importanta unde isi sustine domnul Ilie Sebanescu! Si de cate ori! Important este ca are dreptate! Statul roman este captiv in mainile transnationalelor! Care varsa banii " colectati de la noi" in tarile lor! De fapt nu e nimic nou sub soare! Asa a fost in buna parte perioada antebelica lui 1944 si prima parte a comunismului sa ii zicem bolsevic! Pana prin 1963! Gheorghiu Dej a platit cub viata pentru dorinta de eradicare de sub ocupatia economica sovietica! Ceausescu reusit cu bune sau rele sa realizeze o economie protectionista! A venit insa decembrie 1989 cand un grup de visatori au fost manipulati de ideile neoliberalismului globalist! Ei ii zic bushism! Si iata rezultatul! Ca sa folosesc vorbele lui Ceausescu " agenturiile straine" in traducere interese transfrintaliere au adus la putere o clasa politica obedienta in proportie covarsitoare care numai interesele nationale nu le serveste! Este vorba de satisfacerea nevoilor reale si nu imaginare ale noastre! Educatie, sanatate, securitate economica si sociala, cultura nationala! Restul margele ca la bosimani! Nu degeaba zicea Seneca: "numai oamenii saraci au nevoie de lucruri multe! Astea le putem avea si noi si fara sa ne administreze altii din exterior! Daca eugenizam clasa politica! Prin vot! Si mai lasati media asta de doua parale! Ne transforma in sfertodocti! Cartea este de capatai!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mare dreptate ale Ilie Serbanescu:sa tragi apa la Bucuresti si banii tai sa se duca la Paris - asta da prostie romaneasca (sau miselie romaneasca!). Sa nu-i blamam pe francezi - ei nu sunt vinovati. Au gasit niste prosti - bucurestenii, si exploateaza aceasta prostie. Nu ne-au pus mitralierele la tampla!Si ne dovedesc in fiecare zi ca sunt buni manageri. Cand Regia de apa era condusa de un roman, aceasta era pe pierdere in fiecare an, iar francezii au reusit sa o aduca pe profit! Bravo lor! Rusine tradatorilor si hotilor din PMB care nu au gasit un inginer roman la fel de bun sau mai bun decat francezii!..
    Ghiurca Adrian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghiurca, stii cam de cate ori au "multiplicat" bravii tai francezi pretul apei de la preluarea afacerii? De cel putin 17 ori, in mai putin de 15 ani. Vina nu e a lor, bineinteles. E vai de mama noastra!

      Ștergere
  9. Si ai oarece pretentii? Nu uita ca ai un presedinte de tara neamt, un "guvern al meu" de la Bruxelles iar tara iti va fi aparata de NATO, caci armata rroma e-n pacat. Singura speranta e pe 24 Ianuarie, cand rezervistii militari, MI, jandarmi si familiie activilor vor iesi in strada si poate...poate... scapam de nemernici. Trebuie totusi ca cineva sa ia taurul de coarne, sa declanseze o noua revolutie si sa redea oamenilor increderea. Altfel...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ne învârtim în jurul cozii! hai să recunoaştem odată că sântem un neam de laşi,de egoişti şi îngălaţi. Deşi toţi vedem,simţim sursa răului nu sântem în stare să-l stopăm.Toate "mişcările" de până acum au fost nişte "fâsuri" jalnice.În comparaţie cu cele mistice,cand prin organizarea sectară au fost scoase în stradă cohorte de habotnici care protestau de fapt pentru o stare de normalitate ce se căuta a fi implementată de guvernul norvegian.

    RăspundețiȘtergere
  11. Articole bune, Ați auzit de LFDS (Le_Meridian Funding Service, Email: lfdsloans@outlook.com - ContactWhatsApp: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com) este ca serviciul de finanțare SUA / Marea Britanie, care îmi acordă împrumut de 95.000,00 USD să-mi lansez afacerea și le plătesc anual de doi ani acum și îmi mai rămân 2 ani, deși îmi place să lucrez cu ei pentru că sunt creditor împrumut autentic care îți poate oferi orice fel de împrumut.

    RăspundețiȘtergere